Contrastin 10 parasta -artikkelisarja on Contrastin koko tiimin kuratoima, ja se kokoaa yhteen tarkoin valitsemamme kymmenen parasta viimeisen kahden viikon ajalta: Inspiroivimmat artikkelit, videot, uudet applikaatiot ja muut tärkeimmät Internetin ilmiöt. Vaikka et lukisi mitään muuta, lue nämä, ja pysyt ajan hermolla digitaalisesta designistä, markkinoinnista ja Internetin ilmiöistä. #Contrast10, kuratoitu sinua varten joka toinen perjantai!

Vaikka et lukisi mitään muuta, lue nämä, ja pysyt ajan hermolla digitaalisesta designistä, markkinoinnista ja Internetin ilmiöistä.

 

1. Massiivinen palvelunestohyökkäys joka pysäytti suuren osan internetistä, ja mitä se tarkoittaa internetin tulevaisuudelle?

Mm. Spotify ja Twitter sekä monet, monet muut palvelut olivat suljettuja perjantaina osan aikaa eri puolilla maailmaa massiivisen palvelunestohyökkäyksen (DDoS) takia.

interaction

2. 10 Principles of Motion Design

Nykyään hyvin tehty motion design ei ole vain silmäkarkkia, vaan on erityisesti suunniteltu selkeyttämään ja nopeuttamaan käyttökokemusta, ja siksi yhä tärkeämpää. Tässä hyvin tehty kartoitus, ja mikäli lisälukeminen kiinnostaa, niin myös Googlella on Material Designin yhteydessä mielenkiintoinen osio aiheesta: https://material.google.com/motion/material-motion.html

3. Viikon verkkosivu: Pottermore – Patronus

Upeasti tehty WebGL-kokemus, jota osaa arvostaa vaikkei vannoutunut Harry Potter -fani olisikaan. Minkä suojeliuksen sinä sait?

 

4. Barack Obama x Wired

Barack Obama vierailevana toimittajana Wiredissä on viime viikkojen ehdottomia pakollisia luettavia. Hyvin mielenkiintoisia näkökulmia tulevasta vuosikymmenestä. https://www.wired.com/2016/10/president-obama-guest-edits-wired-essay/

 

5. 5G tulee avaamaan uskomattomia mahdollisuuksia

 

6. Viikon applikaatiosuositus #1: Figma

Tämä menee designereille: Figma on lyhyessä ajassa noussut nopeasti design-piirien yhdeksi kuumimmista puheenaiheista. Tämä 23-vuotiaan perustama, miljoonarahoituksen kerännyt applikaatio lupaa tehdä Sketchin selaimeesi. Niin, että se toimii samalla tapaa kuin esim. Google Docs: Kollaboratiivisesti. Jopa niin, että monta designeriä voi työskennellä saman designin parissa samaan aikaan. Contrast kokemuksen perusteella Figma vaikuttaa HYVIN lupaavalta.

 

7. Viikon applikaatiosuositus #2: Smarp

Suomalainen työntekijälähettilyyspalvelu nousi arvostetun kansainvälisen The Next Web -verkkojulkaisun uutiseksi perjantaina. Kasvava startup valtaa tällä hetkellä alaa yhdysvaltojen markkinoilla. Suosittelemme Smarpia lämpimästi verkkomarkkinoinnin parantamiseen ja sisältöjen jakamiseen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kaikille keskisuurille ja suurille asiakkaillemme.

 

8. Viikon nosto: The Future of Design and how to prepare for it?

 

9. Crash – How computers are setting us up for a disaster

Mielenkiintoista pohdintaa tietotekniikan mahdollisesta, hieman dystooppisemmasta tulevaisuudesta.

 

10. Viikonlopuksi: Comedy Wildlife Photography Awardsin parhaat kuvat

Oikein rentouttavaa viikonloppua!